Büyükçekmece Baraj Doluluk Oranları
Büyükçekmece Baraj Doluluk Oranları. İstanbul ve tüm Türkiye de susuzluk kapıda. Vatandaş ve İBB önlem almazsa nisan ayında susuz kalacağız.
Büyükçekmece Gölü, Marmara Bölgesi‘nde, İstanbul ilinin Çatalca yöresinin güney kesiminde deniz kulağı gölüdür. Göl, İstanbul’un içme suyu kaynağı olarak kullanılmaktadır. Göl, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yapılarla derinleştirilmiştir. Gölün deniz ayağına bir baraj yapılmıştır.
Büyükçekmece Barajı, Baraj, 1989 yılında hizmete alınmıştır. Büyükçekmece Gölü’nün denizle olan bağlantısı kesilerek baraj gölü oluşturulmuştur. İstanbul’a uzaklığı 50 km olan Büyükçekmece Barajı’nın suları Büyükçekmece İçme Suyu Arıtma Tesislerinde arıtıldıktan sonra şehre verilmektedir. Baraj yıllık 100 milyon metreküplük su verme kapasitesine ve 620 kilometrekarelik havza alanına sahiptir.

Büyükçekmece Baraj Doluluk Oranları
İBB İski kamu spotları yapmalı ve ve yeni su kaynağı sağlamalıdır. Yağışlar zayıf ve vatandaşlar araba yıkamayı bırakmalıdır.
Büyükçekmece Baraj Doluluk Oranları
Büyükçekmece Gölü Barajı Doluluk oranı şu an %17,70 seviyesindedir. Son 10 yılın en düşük su seviyesine düşmüştür.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi acil önlem almalıdır. Sular çekiliyor buharlaşıyor. Halka genel kamu spotları hazırlanmalı ve su tasarrufu anlatılmalıdır.
Su tasarrufu İçin Herkesin Yapması Gerekenler
Bulaşıkları elde değil, bulaşık makinesinde ve en ekonomik programda yıkayınız.
Bulaşık makinesini tam doldurunuz. Yarım dolu olan makineyi çalıştırmayınız.
Elektrik tasarrufu yapın, neden mi elektrik üretimin bir bölümü HES santrallerinden barajlardan üretilmektedir.
Elektrik tasarrufu demek su tasarrufu demektir.
Su ısıtırken catel ısıtıcı değil de doğal gaz ocakta ısıtın. Catel ısıtıcı çok elektrik harcıyor ve elektrik üretimin bir kısmı da doğal gazdan üretilmektedir.
Çamaşır makinesi tam doldurunuz ve en ekonomik programda yıkayınız.
Diş fırçalarken suyu kapat, abdest alırken suyu az aç , banyo yaparken( 1 dk kısatlmak demek 40 Litre su tasarrufu).
Tuvaletteki sifon haznesi 5 TL civarında. Her sifon çekişinizde 5 Lt su tüketiliyor. Tuvalet su haznesine 1 lt pet şişe koyarsanız her sifonda 1 lt su tasarrufu etmiş olursunuz.
Halılarınızı elde değil belirli aralıklarla Halı yıkama firmalarına yıkatınız.