Tekirdağ Baraj Doluluk Oranları

By | 4 Ocak 2021

Tekirdağ Baraj Doluluk Oranları. İstanbul ve tüm Türkiye de olduğu gibi Tekirdağ ili içinde Baraj doluluk oranları azaldı. Suyu doğru kullanmazsa Tekirdağ ili içinde susuzluk kapıda. Yağmurlar yağmıyor ve aynı zamanda yüksek sıcaklık nedeniyle buharlaşma artmaktadır.

Hem mevsimsel kuraklık hem de tarımsal kuraklık oluşmaya başladı. Bu su problemlerini çözmek için en önemli görev vatandaşa düşmektedir. Gereksiz su kullanılmamalı. Araba ve halı gerekmiyorsa yıkanmamalıdır. Su tasarrufu yapılmalıdır. Evde traş olurken ve diş fırçalarken suyu açık bırakmayınız. Klozet sifonuna 0,5 litre pet şişe su koyunuz. Her sifonda 0,5 litre su tasarrufu olacaktır.

Trakya da bir çok il ve ilçe su problemleri başladı. Peki Tekirdağ su sorunu var mı ?

Tekirdağ Baraj Doluluk Oranları

Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü ise Trakya da  EdirneKırklareli ve Tekirdağ’daki içme suyu ve sulama amaçlı barajlar ile göletlerin su seviyeleriyle ilgili açıklama yaptı.

Edirne’ye içme suyunun verildiği Kırklareli Kayalı Köyü Barajı ise verilere göre adeta dip noktasında. Kayalıköy Barajı’nın doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 3 seviyesinde. Kırklareli Barajı’nın doluluk oranı yüzde 20, Çayırdere Barajı’nın ise doluluk oranı yüzde 15 seviyesinde.

Tekirdağ Naipköy Barajı‘nın doluluk oranı yüzde 36, Çokal Barajı’nın ise yüzde 40 seviyesinde bulunuyor.

Tekirdağ Baraj Doluluk Oranları

Tekirdağ Baraj Doluluk Oranları

Sulama amaçlı barajlarda ise Edirne Altınyazı Barajı yüzde -1, Sultanköy Barajı yüzde 63, Hamzadere Barajı’nda yüzde 59 seviyesinde su bulunuyor.

Naipköy Barajı Su seviyesi %36 

Süleymanpaşa İlçesinin 16 km güneybatısında Koca Dere üzerinde inşa edildi. Baraj ile 21,62 milyon m3 depolama sağlanıyor ve Süleymanpaşa’ nın  2045 yılına kadar yıllık 6,14 milyon m3 içme suyu ihtiyacı karşılanacak. Baraj inşaatında tüm imalatlar tamamlandı ve su tutma işlemine başlandı. Geçici kabul işlemleri ise devam ediyor. Baraj aynı zamanda göçmen kuşların göç yolu üzerinde olduğu için birçok kuş türüne de ev sahipliği yapacak.

Tekirdağ Barajları 

Naipköy Barajı, Çokal Barajı ve Ayvacık Göletidir.

Tekirdağ  Göletleri

Türkmenli Göleti, Yazır Göleti, Müstecep Göleti, Şarköy-Merkez Göleti,

Sultanbahçe Barajı Tekirdağ

Su tasarrufu yaparak Tekirdağ da su kesintisi ve susuz kalmasını önleyebiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir